Workshops

Gezelligheid & ontspanning

In combinatie met een overnachting in ons Biotel zijn er vele mogelijkheden zoals een holistische massage, kookworkshop, theeworkshop, rondleidingen over de boerderij en langs onze landerijen.

Voor meer informatie of het boeken van deze workshops kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Holistische massage

Voor iedereen die wel wat ontspanning kan gebruiken en het leuk vindt om kennis te maken met de verschillende vormen van massage,  bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop massage.  Deze workshop wordt gegeven door Leonoor Weijers,  gediplomeerd HOLOS massagetherapeut en sinds 2007 werkzaam in Zutphen.

Iedereen kan het leren en je zult ontdekken dat je op een eenvoudige en laagdrempelige manier met een aantal basistechnieken uit de ontspanningsmassage al veel kunt bereiken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een nek-schoudermassage, een hoofdmassage of een voetmassage. In de workshop ligt de nadruk vooral op het zelf doen en ervaren.  Daarnaast zal er ook ruimte  zijn voor wat theoretische uitleg en aandachtsoefeningen.

Voor groepen tot maximaal 12 personen. Er wordt geoefend in tweetallen;  je geeft én ontvangt massage.  Heb je behoefte aan overleg over de invulling van de workshop, speciale wensen of meer informatie, neem dan gerust contact op.

Het is ook mogelijk een Holistische massage te boeken.

Theeworkshop

Thee is een van de populairste dranken van de wereld en wordt na water het meest gedronken. Maar wat thee zo uniek maakt, is dat het op ieder moment van de dag gedronken kan worden, zelfs bij de maaltijd.

Tijdens de workshop maak je kennis met de wereld van de thee. Wat is thee precies, welke soorten zijn er allemaal, hoe groeit thee en op welke manier wordt het bewerkt tot het bij ons in het kopje zit? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens de workshop/proeverij.
Zet je thee op de juiste manier, dan proef je het zoals het bedoeld is. Als theesommelier heb ik, Heleen Mombarg , de uitdagende taak om theedrinkers (maar misschien ook de mensen die niet graag thee drinken) ervan te overtuigen dat thee veel bijzondere aroma’s en smaken hebben. Thee is een nieuwe, verrassende, prachtige wereld om te ontdekken.

Ik vind het geweldig leuk om je verschillende theeën te laten proeven. Mooie, kwalitatieve, losse theeën. Naast de thee is er ook wat lekkers aanwezig. Er is plek voor 6 tot 8 personen. De workshop duurt ± 2 á 2,5 uur.

Kookworkshop

Tijdens de kookworkshop wordt, net als in ons restaurant, gebruik gemaakt van pure, eerlijke, biologische producten. Zoveel mogelijk afkomstig van eigen boerderij of uit de regio en altijd passend bij het seizoen.

Onze natuurvoedingskok, Irma Vreeman, geeft de workshop ‘Vegetarisch koken’. Deze workshop biedt inspiratie, gezelligheid en gezamenlijk lekker eten. Maar geeft ook inzicht in hoe je een volwaardige vegetarische maaltijd samenstelt die voldoet aan de voedingswaarde én zeker zo belangrijk, de verzadigingswaarde.

Tijdens deze 3,5 uur durende workshop wordt er een drie-gangen menu gekookt. Iedere deelnemer kookt een eigen gerecht. Voorafgaand aan het koken zal er een korte theoretische inleiding zijn en na afloop krijgt iedere deelnemer de recepten mee naar huis.

De workshop kan zowel individueel als met groepen besproken worden. Om iedereen voldoende begeleiding te kunnen geven werken we met groepen van max. 6 personen.

Rondleiding over onze biologische boerderij en landerijen

John en Liane vertellen je graag alles over onze biologische boerderij en de ontstaansgeschiedenis van het Biotel.